Vores materialer

Varme, bæredygtige og holdbare naturmaterialer, naturligvis.

Det materiale, som de fleste nok forbinder med Christianiacyklen, er træ, og det er der mange gode grunde til. Træ er et fornybart, genanvendeligt, stærkt, varmt og holdbart materiale. For Christiania Bikes, har det altid givet mest mening, at transportere børn i naturlige og bæredygtige materialer. Derfor er vores indkøb af træ også udelukkende fra bæredygtige FSC-certificerede kilder.

Christiania Bikes indkøber for flere tusinder tons m2 tømmer om året, og det er derfor vigtigt, at vores indkøb er ansvarligt og påvirker skovene i en positiv retning. Dermed er Christiania Bikes med til at sikre, at skovenes økosystemer opretholdes og biodiversiteten forbedres.

Udover træ, som det primære materiale, anvendes en afbalanceret fordeling af to typer metaller. Stål har altid været en betydelig del af de komponenter, som ladcykler fra Christiania Bikes er sammensæt af. Stål har en høj styrke og bruges derfor som materiale for de komponenter, som påvirkes med de største belastninger i konstruktionen. Christiania Bikes anvender chromoly stål, som har et meget godt styrke-/vægtforhold og betydeligt stærkere end standard stål. Sammen med stål anvendes også aluminium i konstruktionen, der derved giver ladcyklen en let, afbalanceret og stærk konstruktion.

Vil du vide mere?

Produktion

Bæredygtig dansk produktion.

Læs mere >

Om os

En social ansvarlig og kollektiv arbejdsplads. 

Læs mere >

Historien

Vores historie begynder på Christiania.

Læs mere >

DEL DIN KURV