Hvor mange børn må jeg transportere?

Af Trafikstyrelsens Cykelbekendtgørelse fremgår følgende:

Kapitel 2: § 3. En cykel må ikke være indrettet til flere end tre personer. Dog kan der derudover være plads op til og med fire børn ikke ældre end 7 år, jf. § 25.

Kapitel 8: § 25. Der må på en cykel ikke transporteres flere personer, end den er beregnet til. Børn ikke ældre end 7 år må kun medtages på cyklen, når der er indrettet særlig siddeplads til dem.
Stk. 2. Særlige siddepladser til børn skal være tilpasset barnets vægt og højde, og der skal være afskærmning mod hjulegerne.

Stk. 3. Børn, der medtages på cykel, skal være forsvarligt fastspændt.
Stk. 4. Transport af børn må ikke hindre føreren af cyklen i at have fuldt herredømme over cyklen eller i at foretage behørig tegngivning.
Stk. 5. Føreren af cyklen skal være fyldt 15 år, når der transporteres børn på cyklen.

Det vil sige, at hvis børnene er under otte år tillader loven seks børn på en ladcykel – hvis den er indrettet til det! Der skal således være speciel plads til hvert af børnene, og de skal være fastspændte.

I en Christianiacykel kan man f.eks. bruge vores børnebænk eller børnesæde med tilhørende seler til børnene, eller man kan fastmontere en autostol eller lift til det lille barn.
Føreren af Christianiacyklen har barnet/børnene trygt foran sig på ladet, så man hele tiden kan holde øje med dem, og den solide kassekonstruktion giver børnene en god beskyttelse.

DEL DIN KURV