generelt » tyveri

Pr. 1. december 2013 skal cykeltyverier anmeldes på www.borger.dk/cykeltyveri. (Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens borgerservice eller på biblioteket).

Hvis du mister din cykel, skal du straks melde det til politiet digitalt. Når du anmelder tyveriet skal du oplyse cykeltype, farve, fabrikant, stelnummer, værdien på cyklen og dit forsikringsselskab. Du skal også oplyse, hvor og hvornår tyveriet fandt sted.

Du skal selv anmelde tyveriet til dit forsikringsselskab for at få erstatning. Forsikrings-selskaberne stiller blandt andet krav om oplysning af stelnummer og lånebevis.

Egne tiltag
Du kan selv gøre tiltag for at undgå, at din ladcykel bliver stjålet:

* Anskaf en godkendt lås, som er fastmonteret på cyklen.
* Anskaf en ekstra kædelås til ekstra fastgørelse.
* Fastlås ladcyklen til en stationær genstand.
* Gem dine papirer på køb af ladcyklen.
* Tag foto af ladcyklen og af stelnummer.
* Personliggør din ladcykel.

Stelnummer
Bemærk stelnummerets placering.
Når du står bag din Christiania Bikes, har vi banket stelnummeret i venstre side af den plade, der sidder mellem over- og underrør. Stelnummeret må aldrig være i højre side!
På mono-rørs bagstel sidder stelnummeret på en plade under krankboxen.
På pulverlakerede lightmodeller er der derudover stelnummer på saddelrøret et stykke under sadlen – igen i venstre side!

Pr. 1. juli 2008 har Den Blå Avis indlagt en rubrik til stelnummer som skal udfyldes ved indrykning af salgsannonce af Christiania Bikes på www.dba.dk. Dette gør Den Blå Avis for at hindre salg af hælervarer. Vær alligevel på vagt overfor forfalskede stelnumre! For at være helt sikker på, at en ladcykel ikke er stjålet, bør du kontakte politiet.