generelt

Af Færdselsstyrelsens Cykelbekendtgørelse fremgår følgende:

Kapitel 1: § 2. En cykel må ikke være indrettet til flere end tre personer. Dog kan der derudover være plads til ét eller to børn under otte år, jf. § 10.

Kapitel 6: § 10. På en cykel må ikke befordres flere personer end den er beregnet til. Dog må børn under 8 år medtages på cyklen, når der er indrettet særlig siddeplads.
Stk. 2.: Særlige siddepladser til børn skal være tilpasset barnets vægt og højde, og der skal være afskærmning mod hjulegerne.

Stk. 3.: Børn, der medtages på cykel, skal være forsvarligt fastspændt.
Stk. 4.: Befordring af børn må ikke hindre føreren af cyklen i at have fuldt herredømme over cyklen eller i at foretage behørig tegngivning.

Det vil sige, at hvis 2 af børnene er under 8 år tillader loven 4 børn på en ladcykel – hvis den er indrettet til det! Der skal således være speciel plads til hvert af børnene og de skal være fastspændte.

I en Christiania Bikes kan man f.eks. bruges vores børnebænk eller børnesæde med tilhørende seler til børnene, eller man kan fastmontere en autostol eller lift til det lille barn.
Føreren af ladcyklen har barnet/børnene trygt foran sig på ladet, så man hele tiden kan holde øje med dem, og den solide kassekonstruktion giver børnene en god beskyttelse.

Ladcyklen er blevet afprøvet gennem mere end 20 år, og ingen løsninger er overladt til tilfældigheder. Sikkerhed og kvalitet er hele tiden i første række.