om cb » vores historie

første christianiacykel
Den første ladcykel, Christiania 1984.

Christiania er et gammelt militært område i København. Da den militære brug ophørte, stod området øde hen og blev i 1971 besat af autonome.  Her grundlagdes I/S Christiania Smedie i 1978.

Christiania valgte fra sin begyndelse at være bilfri. Bilfriheden animerede til at tænke i andre transportformer, og de kendte robuste cykelanhængere blev, efter opstart på gamle sengebunde, udviklet og sat i produktion, med tiden til glæde for også det øvrige Danmark. I 1984 blev den første ladcykel sendt på gaden. Dens banebrydende funktion var som familiecykel, herunder børne-transport, en anvendelse som gennem årene er fastholdt som ladcyklens kerne-funktion.

Udenfor Christiania fik man øje på de manøvredygtige, solide og miljørigtige ladcykler og  i 1990 flyttede vi produk-tionen til cykel-øen Bornholm for at koncentrere os om ladcykelproduktion. Ladcyklen var vores bud på praktisk at mindske biltrafikken og efterhånden blev ideen med familie-ladcyklen kendt over hele Danmark. Med tiden er vores produkter eksporteret til det meste af verden. På Bornholm har vi gennem årene raffineret vores produkter, som ustandselig er under udvikling. Siden 1994 er vores produkter markedsført under navnet Christiania Bikes, som nogle år senere ligeledes er virksomhedens navn.